Nyfødtfotograf -hvordan finne den, som passer din behov?

Hvorfor er det en god idee å gjøre en research?

Å finne en skikkelig nyfødtfotograf er en veldig viktig ting. Denne personen vil håndtere den nyfødte babyen din, så du må tenke på hvilke aspekter du setter mest pris på i din fremtidige nyfødtfotograf. Hvem vil du være villig til å stole på, med babyen din?

Hva skal jeg legge merke til?

Det første som er viktig er å finne en person som har erfaring i nisje med nyfødtfotografering. Ta en titt på bildene – har personen du vil ansette en rekke nyfødte bilder du liker? Eller kanskje bare noen få nyfødte bilder, blant bryllups- og portrettbildene? Dette kan være tegnet på at personen akkurat begynner med nyfødtfotografering og kanskje ikke er så erfaren som du vil at den nyfødtfotografen din skal være.

Liker du stilen til fotografen?

Hvis du fant personen i nisje, se på porteføljen – refererer disse bildene til stilen din? Dette er også en viktig ting. Husk at nyfødte bilder ikke kan tas på nytt. Det er bare et kort tidsvindu når du kan ta denne typen bilder, så det er en god ting å finne en nyfødfotograf som stilen du liker, så når du ser resultatene, vil du ikke bli skuffet over resultatene av sesjonen.

Hvilken type av nyfødtfotografering å velge?

Posert eller ikke-posert nyfødtfotografering? Det finnes en rekke typer nyfødtfotografering. Det er fotografer som bare jobber i studio, men det er også fotografer som tilbyr sesjoner hjemme.

Fotografer som jobber i studioet, lager ofte en “posert nyfødtfotografering“, noe som betyr at de vil jobbe med babyen din og posere den i bøtter, kurver, på en bean bag og alle slags rekvisitter. Disse sesjonene er vanligvis ganske lange (2-4 timer) da fotografen ønsker at babyen skal sove gjennom poseringsprosessen. Studioet deres er vanligvis fullt utstyrt med nyfødte rekvisitter, så du trenger ikke å bekymre deg for de nyfødte klærne og rekvisittene.

Hjemmesesjoner er sesjoner som tas i huset ditt, for det meste naturlig, ingen posering. Det kan vare kortere tid. Vanligvis uten rekvisitter og med egne babyklær.

Tenk på hva er viktig for deg og hva liker du best.

Jeg anbefaler å sjekke fotografer i ditt område og se hva de tilbyr. Hvis du finner noen interessante, ikke vær redd for å sende dem en e-post og spørre dem om ting du lurer på. Vi er her for å hjelpe deg og svare på alle spørsmålene før du besøker oss med babyen din.

Gjør undersøkelsen og se hvilken stil som er ditt hjerte nærmere, så om ti år når du ser tilbake på disse bildene, vil hjertet ditt hoppe litt.