Nyfødtfotografering – alt du trenger å vite

Nyfødtfotografering – når skal jeg bestille nyfødtfotografering?

Du venter på babyen din og i mellomtiden blar du gjennom de vakre bildene på instagram av babyer når ideen treffer deg! Når babyen min blir født, får jeg nyfødtebilder tatt med babyen min i et profesjonelt studio! Men når skal jeg bestille den nyfødtfotograferingen hvis jeg ikke aner når babyen min vil bli født? Når er den beste tiden å ta nyfødtebilder og hvorfor?
Ikke noe stress, jeg er her for å forklare deg alt.

Når er den beste tiden til å bestille en nyfødfotografering?

Den beste tiden er å bestille nyfødtfotografering mens du fortsatt er gravid. De fleste fotografer booker nyfødtesesjoner når kvinner er i 2. trimester. Selvfølgelig er datoen for den nyfødtesesjonen fleksibel. Du bestiller nyfødtfotografering for din termin eller din termin + 2 uker, og når den lille er født, justerer du datoen av sesjonen til den som fungerer best for deg og din familie. MEN du må huske at det er en viss periode når det er mulig å ta nyfødte bilder, men jeg vil fortelle deg om det nedenfor.

Hvis du prøver å bestille etter at babyen din er født, er det stor sjanse for at fotografen blir fullbooket og ikke finner en plass for babyen din.

Når er den beste tiden å ta bilder av en nyfødtbaby?

Den beste tiden å ta bilder av en nyfødt baby er mellom ca. 5-16 dag i babyens liv. I løpet av denne tiden sover en nyfødt baby mesteparten av tiden  og er ikke lys- eller støysensitiv. Med det i bakhodet, går sesjonen jevnere enn med en eldre baby. Nyfødt baby er også veldig fleksibelt, og det er fortsatt mulig å pakke babyen og posere i mange forskjellige poseringer.

Dette gjelder babyer som er født i tide og uten helsekomplikasjoner. Hvis babyen ble født for tidlig, anbefaler jeg vanligvis å vente til den planlagte fødsel terminen du hadde, eller å spørre legen når er det trygt for å ta nyfødtbilder.

Hvor lenge varer en nyfødtsesjon?

Nyfødtsesjoner er vanligvis lange. Tiden for en nyfødtfotografering varierer fra 2 til 4 timer. Du må forberede deg på tiden du skal bruke i studioet. Det er en god idé å ta med deg noe du ikke kan spise og drikke.