Alt du trenger å vite om en gravidfotografering

Du er gravid og så nettopp disse fantastiske bildene av kvinner med vakre mager, iført alle disse vakre kjolene og du tenker også om å ha slike minner fra graviditeten. Og plutselig begynner alle disse spørsmålene å hope seg opp i hodet ditt – hvordan fungerer det, når skal jeg bestille gravidfotografering, skal jeg kjøpe klær selv, hvilken tid er best å ta graviditetsbilder, hva med sminke??

Først av alt: når er den beste tiden å ta gravidfotografering?

Den beste tiden å ta gravidbilder er mellom 28. og 32. uke av graviditet. Det er fordi magen begynner å forme seg pent og begynner å bli mer synlig. Dette er også tiden da en framtidig mamma fortsatt har det bra, ikke har noen problemer med å bevege seg, fordi magen fortsatt er relativt liten. Det betyr imidlertid ikke at bilder i senere graviditet ikke vil være en god idé. Vi er alle forskjellige og føler oss forskjellige. Hvis du har det bra og det er senere enn den 32. uken av svangerskapet, kan du fortsatt bestille sesjonen.

Hva med klærne?

De fleste fotografer, inkludert meg selv, eier en garderobe med klær for framtidige mødre. Du kan se på dem i studioet eller på stedet og bestemme hvilke du vil ha på deg.

Mens du bestiller en gravidfotografering med meg, får du en “maternity session guidebook” der det er skrevet hvordan du kan forberede deg til sesjonen. Det som er viktig – mens du har gravidfotografering i studioet, er det enkelt å bytte klær på toalettet eller bare i studioet. Når vi tar bilder utendørs, må du forberede deg på å bytte klær på stedet. Det er vanligvis en enkel ting, jeg er alltid der for å hjelpe. Kjolene er veldig elastiske, så du kan sette den ene oppå den andre og bare trekke den første ned. Ferdig!

Sminke

Jeg anbefaler å lage en profesjonell fotosessionssminke før sesjonen. Kameraer fanger gjerne alle detaljene, så det er veldig viktig at ansiktet ditt ser feilfritt ut. En profesjonell makeupartist vil vite hvordan du fremhever skjønnheten din og, så bildene vil se fantastiske ut!